Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Beste activiteiten en bezienswaardigheden in Best

Welkom in Best, een pittoresk stadje in het hart van Noord-Brabant, Nederland. Best staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige natuur, culinaire verrassingen en levendige festivals. Of je nu een avontuurlijke toerist bent of iemand die op zoek is naar ontspanning, Best heeft voor ieder wat wils. In deze blogpost ontdek je de beste activiteiten en bezienswaardigheden in Best die je absoluut niet mag missen.

Historische schatten

Bezoek het Oude Kerkplein

Begin je historische reis in Best op het Oude Kerkplein, waar je de prachtige Sint-Odulphuskerk vindt. Deze kerk, gebouwd in de 15e eeuw, is een prachtig voorbeeld van Brabantse gotiek. Het is een must-see voor liefhebbers van architectuur en geschiedenis. Wandel door de smalle straatjes rondom het plein en geniet van de middeleeuwse sfeer.

Verken het Bevrijdende Vleugels Museum

Een bezoek aan Best is niet compleet zonder een stop bij het Bevrijdende Vleugels Museum. Dit museum vertelt het verhaal van de bevrijding van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Bewonder de uitgebreide collectie van militaire voertuigen, vliegtuigen en andere artefacten. Het museum biedt een indrukwekkend en educatief inzicht in een belangrijk deel van de Nederlandse geschiedenis.

Ontdek de Historische Spoorbrug

Voor een stukje industriële geschiedenis, bezoek de Historische Spoorbrug in Best. Deze brug, gebouwd in de 19e eeuw, is een icoon van de spoorweggeschiedenis in Nederland. Loop over de brug en geniet van het uitzicht op de natuur en het spoor. Dit is een perfecte plek voor een rustige wandeling en een glimp van het verleden.

Natuurlijke schoonheid

Geniet van de Rust in het Joe Mann Natuurtheater

Het Joe Mann Natuurtheater is een unieke openluchttheater midden in de natuur. Omringd door bossen en vijvers, is dit een ideale plek om te ontspannen en te genieten van culturele evenementen in de buitenlucht. Tijdens de zomermaanden worden hier regelmatig voorstellingen en concerten gehouden. Vergeet niet om je eigen picknick mee te nemen en te genieten van een heerlijke middag in dit prachtige theater.

Verken de Groene Longen van Best

Best staat bekend om zijn weelderige parken en tuinen. Een van de populairste plekken om te verkennen is het natuurgebied De Groene Longen. Dit gebied biedt een verscheidenheid aan wandel- en fietspaden die je door bossen, weilanden en langs beekjes leiden. Het is een perfecte plek voor natuurliefhebbers en iedereen die even wil ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Bezoek de Heilige Eik

Een andere natuurlijke bezienswaardigheid in Best is de Heilige Eik, een eeuwenoude boom die bekendstaat om zijn spirituele betekenis. De boom wordt omgeven door een serene kapel en is een populaire plek voor pelgrims en bezoekers die op zoek zijn naar rust en bezinning. Maak een wandeling door het omliggende bos en geniet van de rustgevende sfeer van deze historische plek.

Culinaire hoogstandjes

Proef de Lokale Keuken bij Restaurant ‘t Boshuys

Voor een onvergetelijke culinaire ervaring, ga je naar Restaurant ‘t Boshuys. Dit restaurant, gelegen in het hart van het bos, biedt een heerlijke selectie van lokale en seizoensgebonden gerechten. Van smakelijke voorgerechten tot verrukkelijke desserts, elke maaltijd wordt met zorg bereid en gepresenteerd. Geniet van een diner bij kaarslicht in een gezellige en ontspannen sfeer.

Verken de Markt van Best

De wekelijkse markt in Best is een uitstekende plek om de lokale keuken te ontdekken. Hier vind je een breed scala aan verse producten, ambachtelijke kazen, vers gebakken brood en andere lekkernijen. Proef de lokale specialiteiten en koop een paar souvenirs om mee naar huis te nemen. De markt is een levendige plek waar je de vriendelijkheid en gastvrijheid van de lokale bevolking kunt ervaren.

Geniet van een Koffie bij Koffiehuisje de Zwaan

Voor een ontspannende koffiepauze, bezoek Koffiehuisje de Zwaan. Dit charmante koffiehuis biedt een breed scala aan koffie- en theesoorten, evenals heerlijke gebakjes en sandwiches. Het is de perfecte plek om even bij te komen en te genieten van een rustige middag. Neem plaats op het terras en geniet van het uitzicht op het historische centrum van Best.

Festivals en evenementen

Beleef het Best Kept Secret Festival

Het Best Kept Secret Festival is een van de grootste muziekfestivals in Nederland en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Met een indrukwekkende line-up van internationale en nationale artiesten, is dit festival een must-visit voor muziekliefhebbers. Naast muziek zijn er ook diverse foodtrucks, kunstinstallaties en andere activiteiten te vinden. Zorg ervoor dat je je tickets op tijd boekt, want dit festival is snel uitverkocht!

Vier Carnaval in Best

Carnaval is een van de meest geliefde en kleurrijke evenementen in Best. Tijdens deze feestelijke periode worden de straten gevuld met vrolijke optochten, kleurrijke kostuums en levendige muziek. Doe mee aan de festiviteiten en ervaar de unieke sfeer van carnaval in Best. Het is een geweldige gelegenheid om te genieten van de lokale cultuur en tradities.

Bezoek de Jaarlijkse Kermis

De jaarlijkse kermis in Best is een evenement voor het hele gezin. Met een breed scala aan attracties, spelletjes en eetkraampjes, is er voor elk wat wils. Geniet van een ritje in het reuzenrad, win prijzen bij de spelletjeskraampjes en proef typische kermislekkernijen zoals suikerspinnen en oliebollen. De kermis is een geliefde traditie in Best en een hoogtepunt van het jaar.

Handige tips voor toeristen

Plan je bezoek

Om het meeste uit je bezoek aan Best te halen, is het handig om je reis van tevoren te plannen. Check de openingstijden van bezienswaardigheden en evenementen, en zorg ervoor dat je accommodatie ruim van tevoren boekt. Best is een populaire bestemming, vooral tijdens de zomermaanden en feestdagen.

Gebruik openbaar vervoer

Best is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er zijn regelmatige trein- en busverbindingen van en naar de grote steden in Nederland. Eenmaal in Best, kun je gemakkelijk te voet of met de fiets de stad verkennen. Het gebruik van openbaar vervoer is een milieuvriendelijke en stressvrije manier om je door de stad te verplaatsen.

Wees voorbereid op het weer

Het weer in Nederland kan onvoorspelbaar zijn, dus het is verstandig om voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden. Neem een paraplu en regenjas mee, evenals comfortabele schoenen voor het verkennen van de stad. Of je nu een zonnige dag in het park doorbrengt of een regenachtige middag in een museum, Best heeft altijd iets te bieden.

Best is een stad vol verrassingen en onvergetelijke ervaringen. Van historische bezienswaardigheden en natuurlijke schoonheid tot culinaire hoogstandjes en levendige festivals, er is altijd iets nieuws te ontdekken. We hopen dat deze gids je helpt om het meeste uit je bezoek te halen en dat je geniet van alles wat Best te bieden heeft.

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

HAIX Werklaarzen Collectie 2024

De HAIX collectie werklaarzen voor 2024 biedt een breed scala aan gespecialiseerde schoenen, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende beroepsgroepen. Of het nu gaat om

Geschiedenis van Best

De geschiedenis van Best: Een overzicht

Op zoek naar een reis door de tijd? Ontdek de rijke geschiedenis van Best, een charmant dorp in Noord-Brabant dat meer te bieden heeft dan men op het eerste gezicht