Het belang van een passende verzekering voor je bedrijfsauto

Het belang van een passende verzekering voor je bedrijfsauto

Wanneer je als ondernemer de weg op gaat in Best, wil je er zeker van zijn dat je gedekt bent tegen allerlei risico’s. Denk aan schade door een aanrijding of diefstal van je bedrijfsauto of bestelbus verzekering. Bovendien kan ook de lading, zoals gereedschap of handelsgoederen, een grote waarde vertegenwoordigen. Daarom is “bedrijfsauto verzekeren” niet iets wat je snel even tussendoor regelt. Je wilt immers zeker weten dat je geen onnodig hoge financiële risico’s loopt.  

Daarnaast is de keuze voor een goede bedrijfsautoverzekering cruciaal omdat elk type ondernemer en voertuig een andere verzekering nodig heeft. Zo is er een verschil tussen degene die één personenauto zakelijk gebruikt en een bedrijf dat een heel wagenpark beheert. Ook de aard van je werkzaamheden speelt een rol: vervoert jouw bedrijfsauto enkel licht materiaal of zware machines? Deze details bepalen welke dekking het meest geschikt is.  

Verder sta je er misschien niet altijd bij stil, maar de uitstraling van je bedrijfsauto is belangrijk voor je professionele imago. Begeef je je vaak in drukke stedelijke gebieden waarin het risico op schade aan bijvoorbeeld belettering toeneemt? Of rijd je juist veel lange afstanden op de snelweg? In beide gevallen is het van belang een verzekering te hebben die ook specifiek schade aan belettering dekt. Door op deze manier te kijken naar alle aspecten van je bedrijfsvoering, kom je tot een verzekering die echt bij jou past.  

Top 10 tips om te besparen op je bedrijfsautoverzekering  

Tip 1: Vergelijk meerdere aanbieders  

De premies en dekkingen kunnen flink verschillen. Door meerdere offertes op te vragen, krijg je een goed beeld van wat de markt te bieden heeft. Zo voorkom je dat je te veel betaalt voor je verzekering.  

Tip 2: Ga voor collectieve inkoopvoordelen  

Sluit je aan bij verzekeraars die collectieve voordelen bieden voor ondernemers. Je profiteert dan van een lagere premie die normaliter is voorbehouden aan grote bedrijven of groepen.  

Tip 3: Bedenk goed welke dekking je écht nodig hebt  

Niet elke ondernemer heeft een Allrisk-polis nodig. Afhankelijk van de leeftijd van je bedrijfsauto en het risiconiveau in jouw branche, kan een WA of WA+ dekking al voldoende zijn.  

Tip 4: Let op het eigen risico  

Een hogere eigen bijdrage kan vaak flink in de premie schelen. Overweeg of je kleine schades zelf kunt dragen. Dat geeft je de kans om een lagere maandelijkse premie te betalen.  

Tip 5: Combineer verzekeringen  

Veel verzekeraars geven pakketkortingen als je meerdere bedrijfsverzekeringen bij hen onderbrengt, zoals een aansprakelijkheidsverzekering of inventarisverzekering. Dit kan een flinke kostenbesparing opleveren.  

Tip 6: Onderhandel over bonus-malus  

Ben je al langere tijd schadevrij aan het rijden? Dan bouw je vaak no-claimkorting op. Vraag je verzekeraar of je kunt profiteren van een hogere korting, zeker als je overstapt of meerdere voertuigen verzekert.  

Tip 7: Controleer of je premietarief klopt  

Soms staat je auto onnodig te hoog verzekerd. Controleer eens per jaar of de dagwaarde van je bedrijfsauto nog in lijn is met de polis.  

Tip 8: Bekijk of je kilometrage klopt  

Rijd je minder kilometers dan je polis aangeeft? Dan kun je zeker besparen door het aantal kilometers te verlagen. Pas wel op voor boetes als je alsnog boven dat gemiddelde uitkomt.  

Tip 9: Pas op met onnodige aanvullende dekkingen  

Heb je echt een inzittendenverzekering nodig? Of transportdekking voor goederen die je nooit vervoert? Streep alle extra’s weg die je niet gebruikt.  

Tip 10: Schakel een adviseur in  

Weet je niet welke verzekering het best bij je past? Vraag dan om professioneel advies, zodat je verzekerd bent van de juiste dekking én een scherpe premie.  

 

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

Tandvleesontsteking behandeling

Bij ontstoken tandvlees is snel handelen belangrijk. Klachten als bloedend tandvlees, zwelling of een vieze smaak in de mond worden vaak onderschat. Toch kunnen deze signalen wijzen op een beginnende