Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Dineren in Best: De beste restaurants en tips

Of je nu een speciale gelegenheid viert of gewoon een avondje uit wilt, dineren in Best is altijd een goed idee. Deze charmante plaats biedt een breed scala aan eetgelegenheden die aan alle smaken en voorkeuren voldoen. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste restaurants in Best en geven we je tips voor een onvergetelijk diner.

Populaire dinerlocaties in Best

1. Restaurant De Eetkamer

Restaurant De Eetkamer is een van de topfavorieten als het gaat om dineren in Best. Dit restaurant staat bekend om zijn verfijnde gerechten en uitstekende service. De menukaart biedt een mix van klassieke en moderne gerechten, bereid met lokale en seizoensgebonden ingrediënten. Of je nu kiest voor een smakelijke biefstuk, een delicate visfilet of een vegetarische creatie, hier ben je verzekerd van een culinaire beleving.

2. Brasserie Het Centraal

Brasserie Het Centraal is niet alleen een geweldige plek voor lunch, maar ook voor een uitgebreid diner. Gelegen in het hart van Best, biedt deze brasserie een sfeervolle ambiance en een uitgebreide menukaart. Van sappige burgers en gegrilde steaks tot verrassende vegetarische schotels, hier vind je voor ieder wat wils. Bovendien is de wijnkaart zeker de moeite waard om te bekijken.

3. Italiaans Restaurant La Piazza

Voor liefhebbers van de Italiaanse keuken is La Piazza een absolute must-visit. Dit restaurant biedt een authentieke Italiaanse sfeer en een menukaart vol met heerlijke pasta’s, pizza’s en andere Italiaanse specialiteiten. Probeer zeker de huisgemaakte lasagne of de verse zeevruchtenrisotto. En vergeet niet af te sluiten met een traditionele tiramisu of panna cotta.

Unieke dineropties

1. Aziatisch Restaurant Wok Dynasty

Als je zin hebt in Aziatische smaken, dan is Wok Dynasty de plek om naartoe te gaan. Dit restaurant biedt een uitgebreide keuze aan Aziatische gerechten, van sushi en sashimi tot wokgerechten en dim sum. Alles wordt vers bereid en je kunt zelfs je eigen wokmaaltijd samenstellen. Een perfecte optie voor een avond vol exotische smaken.

2. Vegetarisch Restaurant De Groene Lantaarn

Voor wie op zoek is naar een vegetarisch diner, biedt De Groene Lantaarn een scala aan smakelijke opties. Dit restaurant richt zich volledig op plantaardige gerechten, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse, biologische ingrediënten. Probeer de geroosterde bloemkoolsteak, de linzenburger of een van de kleurrijke salades. Zelfs niet-vegetariërs zullen hier versteld staan van de smaak.

Tips voor een heerlijk diner in Best

1. Reserveer Op Tijd

Populaire restaurants in Best kunnen snel volgeboekt zijn, vooral in het weekend. Zorg ervoor dat je op tijd een reservering maakt om teleurstellingen te voorkomen. Dit geldt met name voor de kleinere, intieme eetgelegenheden.

2. Vraag Om Aanbevelingen

De bediening in de restaurants kent vaak de menukaart door en door en kan je de beste gerechten aanbevelen. Aarzel niet om om tips te vragen, vooral als je iets nieuws wilt proberen. Ze kunnen je ook helpen bij het kiezen van de perfecte wijn bij je maaltijd.

3. Geniet van Lokale Specialiteiten

Veel restaurants in Best maken gebruik van lokale ingrediënten. Dit zorgt niet alleen voor verse en smaakvolle gerechten, maar ondersteunt ook de lokale gemeenschap. Vraag naar de specialiteiten van het huis en geniet van wat de regio te bieden heeft.

4. Maak Er Een Avond Uit

Combineer je diner met een activiteit voor of na het eten. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het centrum van Best of bezoek een voorstelling in het plaatselijke theater. Zo maak je van je diner een complete avond uit.

Dineren thuis: Lokale ingrediënten en recepten

Wil je liever thuis dineren, maar toch genieten van de smaken van Best? Haal dan lokale ingrediënten in huis en probeer een van deze heerlijke dinerideeën:

1. Lokale Kaasplank

Stel een kaasplank samen met kazen van de lokale kaasboer. Voeg wat vers brood, noten, honing en vruchten toe voor een compleet en smaakvol diner. Perfect voor een gezellige avond thuis.

2. Zelfgemaakte Pizza

Maak zelf pizza’s met verse ingrediënten van de markt. Gebruik een goede pizzabodem, verse tomatensaus, en voeg je favoriete toppings toe. Van klassieke margherita tot een creatieve vegetarische pizza, de mogelijkheden zijn eindeloos.

3. Gourmetten

Nodig vrienden of familie uit voor een avond gourmetten. Haal vlees, vis en groenten bij de lokale slager en groenteboer en geniet samen van een interactieve en gezellige maaltijd.

Of je nu kiest voor een diner buiten de deur of thuis wilt genieten van lokale lekkernijen, in Best zijn de mogelijkheden eindeloos. Van verfijnde restaurants en gezellige brasserieën tot unieke eetgelegenheden, er is voor ieder wat wils. 

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

HAIX Werklaarzen Collectie 2024

De HAIX collectie werklaarzen voor 2024 biedt een breed scala aan gespecialiseerde schoenen, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende beroepsgroepen. Of het nu gaat om

Geschiedenis van Best

De geschiedenis van Best: Een overzicht

Op zoek naar een reis door de tijd? Ontdek de rijke geschiedenis van Best, een charmant dorp in Noord-Brabant dat meer te bieden heeft dan men op het eerste gezicht