Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontbijten in Best: De beste ontbijtplekjes en tips

Een goed begin van de dag begint natuurlijk met een heerlijk ontbijt. Of je nu een vroege vogel bent of liever wat langer uitslaapt, in Best zijn er tal van plekken waar je kunt genieten van een smaakvol ontbijt. In deze blogpost nemen we je mee langs de beste ontbijtplekjes in Best en geven we je tips voor een onvergetelijk ontbijt.

De populairste ontbijtlocaties in Best

1. De Ontbijtbar

De Ontbijtbar is een van de meest geliefde plekken in Best voor een uitgebreid ontbijt. Met een breed scala aan opties, van verse croissants en bagels tot uitgebreide ontbijtplanken, is er voor ieder wat wils. De gezellige sfeer en vriendelijke bediening maken deze plek ideaal voor zowel een ontspannen ochtend als een zakelijke ontbijtafspraak.

2. Bakkerij Smulders

Bij Bakkerij Smulders kun je terecht voor een vers en ambachtelijk ontbijt. Deze bakkerij staat bekend om zijn heerlijke broodjes en zoete lekkernijen. Of je nu zin hebt in een knapperige baguette, een smeuïge croissant of een gezonde smoothie bowl, bij Bakkerij Smulders zit je altijd goed.

3. Brasserie Buitenhuis

Voor wie van een luxe ontbijt houdt, is Brasserie Buitenhuis de place to be. Gelegen aan de rand van Best, biedt deze brasserie een prachtig uitzicht en een uitgebreide menukaart. Van vers fruit en yoghurt tot uitgebreide ontbijtplanken met kaas, vleeswaren en verse sappen, hier begint je dag in stijl.

Unieke ontbijtopties

1. Vegan Ontbijt bij ’t Groene Hart

Voor de veganisten onder ons is ’t Groene Hart een aanrader. Deze gezellige plek biedt een scala aan plantaardige ontbijtopties, zoals avocado toast, vegan pannenkoeken en havermout. Alles wordt vers bereid met biologische ingrediënten, waardoor je niet alleen lekker, maar ook gezond eet.

2. Glutenvrij Ontbijt bij De Vrije Vogel

Heb je een glutenallergie of -intolerantie? Geen zorgen! Bij De Vrije Vogel kun je genieten van een glutenvrij ontbijt zonder concessies te doen aan de smaak. Ze bieden heerlijke glutenvrije broodjes, muffins en zelfs pannenkoeken. Perfect voor een zorgeloze start van de dag.

Tips voor een heerlijk ontbijt in Best

1. Ga voor Vers

Een goed ontbijt begint met verse ingrediënten. Kies voor ontbijtlocaties die bekend staan om hun gebruik van verse en seizoensgebonden producten. Dit maakt niet alleen je ontbijt smaakvoller, maar ook gezonder.

2. Probeer Iets Nieuws

Durf eens iets nieuws te proberen. Best heeft een breed scala aan ontbijtopties, van traditioneel Nederlands tot internationaal. Probeer bijvoorbeeld eens een acai bowl, shakshuka of een croque madame. Je zult versteld staan van de smaken.

3. Maak Er Een Uitje Van

Ontbijten buiten de deur kan een leuke manier zijn om je dag te beginnen. Maak er een uitje van door na het ontbijt een wandeling te maken in een van de nabijgelegen natuurgebieden, zoals de Veldersbos of de Mortelen. Zo combineer je een heerlijk ontbijt met een dosis frisse lucht en beweging.

4. Deel Je Ontbijt

Een ontbijt smaakt vaak nog beter als je het deelt met anderen. Nodig vrienden of familie uit voor een gezamenlijk ontbijt en geniet samen van de gezelligheid en het lekkere eten. Veel ontbijtlocaties in Best bieden deelplanken aan, perfect om samen van te smullen.

Ontbijten thuis: Lokale ingrediënten en recepten

Wil je liever thuis ontbijten, maar toch genieten van de smaken van Best? Haal dan lokale ingrediënten in huis en probeer een van deze heerlijke ontbijtideeën:

1. Bestse Broodjes

Haal vers brood bij een van de lokale bakkers, zoals Bakkerij Smulders, en beleg het met kaas van de lokale kaasboer of vers fruit van de markt. Simpel, maar oh zo lekker.

2. Smoothie Bowl

Maak een smoothie bowl met vers fruit, yoghurt en granola. Voeg wat honing en noten toe voor extra smaak en crunch. Perfect voor een gezonde start van de dag.

3. Pannenkoekenfeest

Maak een stapel pannenkoeken en serveer ze met verschillende toppings, zoals vers fruit, stroop, poedersuiker en slagroom. Nodig vrienden of familie uit en maak er een gezellig ontbijtfeest van.

Of je nu kiest voor een ontbijt buiten de deur of thuis wilt genieten van lokale lekkernijen, in Best zijn de mogelijkheden eindeloos. Van gezellige ontbijtbarretjes tot luxe brasseries en alles daartussenin, er is voor ieder wat wils.

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

HAIX Werklaarzen Collectie 2024

De HAIX collectie werklaarzen voor 2024 biedt een breed scala aan gespecialiseerde schoenen, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende beroepsgroepen. Of het nu gaat om

Geschiedenis van Best

De geschiedenis van Best: Een overzicht

Op zoek naar een reis door de tijd? Ontdek de rijke geschiedenis van Best, een charmant dorp in Noord-Brabant dat meer te bieden heeft dan men op het eerste gezicht