Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Ontdek de leukste evenementen in Best die je niet mag missen

Best, een charmante stad in Noord-Brabant, staat bekend om zijn levendige gemeenschap en diverse evenementen. Van culturele festivals en muziekconcerten tot sportevenementen en gemeenschapsbijeenkomsten, er is altijd wel iets te doen in Best. In deze blogpost nemen we je mee langs de verschillende soorten evenementen die je kunt bijwonen, inclusief tips om je ervaring te optimaliseren en lokale tradities waar je rekening mee kunt houden.

Culturele festivals

Best Kept Secret Festival

Datum: Jaarlijks in juni

Locatie: Beekse Bergen, vlakbij Best

Best Kept Secret is een van de grootste en meest populaire muziekfestivals in Nederland. Het festival trekt een breed scala aan internationale artiesten en biedt een unieke mix van muziekgenres. Naast muziek zijn er ook kunstinstallaties, foodtrucks en andere activiteiten die zorgen voor een complete festivalervaring. Vergeet niet om je tickets ruim van tevoren te kopen, want dit evenement is vaak snel uitverkocht.

Best Vooruit Straattheaterfestival

Datum: Jaarlijks in september

Locatie: Centrum van Best

Het Best Vooruit Straattheaterfestival is een feest voor het hele gezin. Straatartiesten uit binnen- en buitenland komen samen om het publiek te vermaken met acrobatiek, jongleeracts, komedie en muziek. Het festival is gratis toegankelijk en biedt een geweldige kans om de levendige cultuur van Best te ervaren.

Muziekconcerten

Kioskconcerten Best

Datum: Zomerseizoen, wekelijks

Locatie: Muziekkiosk in het centrum van Best

De Kioskconcerten zijn een geliefde traditie in Best. Elke week treden lokale en regionale muziekbands op in de muziekkiosk in het centrum. Het evenement is gratis en brengt de gemeenschap samen om te genieten van live muziek in een ontspannen sfeer. Neem een kleedje mee en geniet van een picknick terwijl je naar de muziek luistert.

Best Blues Festival

Datum: Jaarlijks in mei

Locatie: Verschillende locaties in Best

Het Best Blues Festival is een must voor liefhebbers van bluesmuziek. Met optredens van zowel nationale als internationale bluesartiesten, biedt het festival een gevarieerd programma. De optredens vinden plaats op verschillende locaties in de stad, waaronder cafés en buitenpodia. Het festival wordt afgesloten met een groot eindconcert in het park.

Sportevenementen

Best Triathlon

Datum: Jaarlijks in augustus

Locatie: Rondom de recreatieplas De IJzeren Man

De Best Triathlon is een uitdagend sportevenement voor atleten van alle niveaus. De triathlon bestaat uit zwemmen, fietsen en hardlopen en vindt plaats in de prachtige omgeving van De IJzeren Man. Er zijn verschillende categorieën, waaronder een kwart triathlon en een sprint triathlon, zodat zowel beginners als ervaren atleten kunnen deelnemen.

Best Sportweek

Datum: Jaarlijks in juli

Locatie: Verschillende sportaccommodaties in Best

De Best Sportweek is een week vol sportieve activiteiten voor jong en oud. Van voetbal- en tennistoernooien tot yogalessen en hardloopwedstrijden, er is voor ieder wat wils. De sportweek wordt georganiseerd door lokale sportverenigingen en biedt een geweldige kans om nieuwe sporten uit te proberen en nieuwe mensen te ontmoeten.

Gemeenschapsevenementen

Bestse Jaarmarkt

Datum: Jaarlijks in oktober

Locatie: Centrum van Best

De Bestse Jaarmarkt is een van de grootste en meest populaire gemeenschapsevenementen in Best. De markt biedt een breed scala aan kraampjes met lokale producten, handwerk, kleding en eten. Er is ook een kermis en live muziek, wat zorgt voor een feestelijke sfeer. De jaarmarkt trekt bezoekers uit de hele regio en is een geweldige gelegenheid om de lokale cultuur te ervaren.

Koningsdag in Best

Datum: 27 april

Locatie: Verschillende locaties in Best

Koningsdag is een nationale feestdag in Nederland en wordt ook groots gevierd in Best. Het centrum van de stad verandert in een groot feestterrein met vrijmarkten, muziekoptredens en kinderactiviteiten. De dag begint traditioneel met een aubade door de harmonie en eindigt met een groot feest op het dorpsplein. Vergeet niet om iets oranjes te dragen, want dat is de nationale kleur van Nederland tijdens Koningsdag.

Tips voor bezoekers

Voorbereiding

  • Tickets: Zorg ervoor dat je tickets voor populaire evenementen ruim van tevoren koopt om teleurstellingen te voorkomen.
  • Vervoer: Best is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Tijdens grote evenementen kan het druk zijn, dus plan je reis van tevoren.
  • Accommodatie: Als je van plan bent om meerdere dagen in Best te verblijven, boek dan tijdig je accommodatie. Er zijn verschillende hotels, bed & breakfasts en campings in de omgeving.

Lokale Tradities

  • Feestdagen: Tijdens nationale feestdagen zoals Koningsdag en Bevrijdingsdag worden er vaak speciale evenementen georganiseerd. Houd hier rekening mee bij het plannen van je bezoek.
  • Eten en Drinken: Probeer lokale specialiteiten zoals Brabantse worstenbroodjes en geniet van een biertje in een van de gezellige cafés in het centrum.

Geniet van de Sfeer

  • Socialiseer: De mensen in Best zijn vriendelijk en gastvrij. Maak een praatje met de locals en dompel je onder in de gemeenschap.
  • Ontspan: Neem de tijd om te genieten van de evenementen en de sfeer. Veel evenementen zijn bedoeld om te ontspannen en plezier te hebben, dus maak je geen zorgen als je niet alles kunt zien of doen.

Met een breed scala aan evenementen is Best een stad die altijd bruist van de activiteit. Of je nu houdt van muziek, sport, cultuur of gemeenschapsbijeenkomsten, in Best vind je altijd wel iets wat bij je past. Plan je bezoek en ontdek zelf de levendige en gastvrije sfeer van deze prachtige stad.

Gerelateerde artikelen

Vind artikelen die aansluiten bij uw interesses

HAIX Werklaarzen Collectie 2024

De HAIX collectie werklaarzen voor 2024 biedt een breed scala aan gespecialiseerde schoenen, elk ontworpen om te voldoen aan de specifieke eisen van verschillende beroepsgroepen. Of het nu gaat om

Geschiedenis van Best

De geschiedenis van Best: Een overzicht

Op zoek naar een reis door de tijd? Ontdek de rijke geschiedenis van Best, een charmant dorp in Noord-Brabant dat meer te bieden heeft dan men op het eerste gezicht